2014. október 30., csütörtök

Calderon blogturné


A Blogturné Klub 7 bloggere, ezúttal két könyvet népszerűsít egy turné keretén belül. 
Sokunk kedvenc magyar szerzője On Sai. Írási stílusával, karakterei sokszínűségével és képzeletbeli világának nagyszerűségével ámulatba ejtett több ezer olvasni szerető embert.
De ez még nem volt elég nekünk, úgyhogy még néhány dologban más lesz ez a turné, mint amihez eddig szoktatok. Az egyes állomásokon ezúttal az extrákon kívül nem értékelést olvashattok, hanem válaszokat olyan kérdésekre, amelyeket egymásnak tettünk fel a könyvekkel kapcsolatban. És mivel a történetben fontos szerep jut a teakultúrának, minden állomáson ajánlunk nektek egy-egy finom teát is.


A Calderon, avagy hullajelölt kerestetik egy remekül kitalált történet, tele izgalommal, intrikával, hatalmas akciójelenetekkel, lézerharccal. On Sai stílusa hihetetlenül szórakoztató, humoros, bohókásan csipkelődő, már-már olyan néha, mintha inkább egy bohózatot olvasnál. És mégsem...Nagyon jól szórakoztam az olvasás közben.
A könyvről írt értékelésemet itt olvashatjátok!

Kérdések

Ha egy napra az egyik szereplő bőrébe bújhatnál, ki lenne az, és hogyan töltenéd azt a 24 órát?
Nem könnyíttette meg a dolgomat a Dreamworld blog szerkesztője, Rami ezzel a kérdéssel, hiszen rengeteget kellett gondolkodnom rajta.
Egész biztos vagyok ugyan benne, hogy a többség Raina-t mondaná és természetesen Calderonnal szeretne eltölteni egy napot :) Az én első gondolatom Ferrero herceg maga volt, hiszen ki ne szeretne előkelően élni, irányítani, fényűzést kergetni egy álló napig? Aztán gondoltam még a biológus nőre is, hiszen az ő karaktere olyannyira érdekes, olyan sok lehetőség van benne, hogy nagyon vonzónak mutatkozott.
Aztán a végén mégis arra jutottam, hogy legszívesebben Mara bőrébe bújnék! Visszatérnék egy napra láthatatlanul Calderonhoz, a családomhoz, talán még kísértenék is :D Oda mennék, ahová csak akarnék, lebegnék, megfigyelnék - mindent látnék. Érdekes nap lenne.

Milyen teát ajánlanál az olvasásához?
A Calderont én télen olvastam, hidegben, sötétben, a szoba melegébe húzódva, amikor mindenkinek szüksége van egy kis boldogságra, édesre, forróra, ami átmelegíti testünket és lelkünket is. 
Nos, amellett, hogy On Sai regénye ennek tökéletesen megfelel, van, ami még tovább tudja fokozni az élvezeteket. Szó szerint! 
David Rio Chai teái pontosan ilyenek, az Orca Spice fantázianévre hallgató íz pedig minden ízek netovábbja! A fekete tea és a finom, téli fűszerek gazdag és krémes keveréke isteni finom, sűrű, édes - anélkül, hogy cukrot tartalmazna! Rendkívül alacsony a kalória- és szénhidráttartalma, mégis hihetetlenül finom. Nem lehet betelni vele!
Sajnos Magyarországon nem láttam még sehol árulni, ám amióta egy nagyon kedves, soproni barátnőm megkóstoltatta velem, azóta bárhonnan képes lennék felhajtani!
Ha van rá lehetőségetek, kóstoljátok meg!



Idézetek


"Minden beszélgetés egy tánc, szóljon szerelemről vagy gyűlöletről, a lényeg ugyanaz. Valaki vezet, a lépések pedig egymásra épülnek."

"– … Az előírások szerint kötelező szólnia a szexuális zaklatásról is. 
– Igen? Kérem, nem tegyék! 
– Kapitány! – hördült fel Hegamon, de Calderon ugyanazzal a lendülettel folytatta:
– Ha Önöket zaklatják, véletlenül se hozzám forduljanak, hanem újdonsült személyzeti tisztünkhöz. Ha Tives a molesztáló, természetesen szívesen látom a minél részletesebb beszámolóval önöket. Ha van, hozhatnak felvételt is."

"Az okosoknak nyelvük, az ostobáknak seregük van."

"– Fiacskám, negyvenkettő vagyok, és olyan ronda, hogy az már 
szelektív kiválasztódás! Kapcsolja fel a lámpát! 
– Nem kapcsolom, mert pucér vagyok. Képzelje, mi lett volna, 
ha a fejemre esik, és agyoncsap! Aztán megtalálnak itt ruhátlanul. 
Senki nem mossa le magáról, hogy zaklatni akart. Már látom a főcímeket: 
A neves tudós szexbűntény közben – vigyorgott Calderon. – 
Ha nem mondja meg, miért ugrott, segítségért sikítok! "

"– Frank Fehling. 
– Genius vagyok. 
– Bocsánatot akarsz kérni? – csattant dühösen Frank. – Nem érek rá, órám van a… 
– Nem, dehogy! – vágott közbe a kapitány. Iszonyú erőfeszítésébe került a könnyed hangnem. – Csak kell egy pszichológus tanácsa. Egy jóé. Szóval add a kollégádat! "

És végül magának, az írónőnek a kedvenc idézete:
"Nincs jobb, mint pszichológusokat verni. Calderon úgy vélte, máris sokat tett a mentális egészségéért."

Nyereményjáték

Ezúttal nem szerettük volna nagyon megnehezíteni a dolgotokat, ezért csak egy egyszerű játékra invitálunk titeket. Calderon nagyon sokszor szavak mögé rejti a valós céljait és bravúrosan bújtatja mögöttük a manipulációit. Mi természetesen nem vagyunk olyan ravaszak, mint ő. Tizenkét nevet azért mi is elrejtettünk, nektek nincs is más dolgotok, mint megtalálni a tizenkét Calderon szereplőt a betűhalmazban, majd ezeket beírni a Rafflecopter doboz soraiba. 

Plusz pontot szerezhettek On Sai, a Blogturné Klub, valamint a résztvevő blogok Facebook oldalainak lájkolásával is.

Mielőtt azonban ezt megtennétek, még egy információra szükségünk van tőletek. Ha ügyesek vagytok, megnyerhetitek a sorozat első vagy második részét. Mivel azonban két nyertest sorsolunk, egy-egy kötetet, tudnunk kell, az első vagy a második részt szeretnétek-e megnyerni. Írjátok meg nekünk! A jó hír, hogy már ezért is kaptok egy pontot a nyereményjátékban!
Már akár egy név kitalálásával is nyerhettek, de minél többet kitaláltok, annál nagyobb esélyetek van a győzelemre! Viszont legalább egy név kitalálása kötelező!

Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. Illetve ha 72 órán belül nem válaszoltok az e-mailre, automatikusan új nyertest sorsolunk!

rejtvény.jpg

A turné további állomásai:
10/30 Roni olvas

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates