2015. január 15., csütörtök

James Frey: Endgame - Toborzás


Mit tennél, ha tudnád, hogy a világ elindult a végítélet felé? Mit tennél, ha te lehetsz az egyetlen, aki megmenti az emberiség egy részét? Ha a világ sorsa a te kezedben lenne? Te részt vennél a játékban?

Tarts velünk James Frey nagysikerű könyvének blogturnéján január 15-22. között, és talán közelebb kerülhetsz a megoldáshoz! Olvasd el a blogbejegyzéseket, ismerd meg a 12 vérvonal játékosát, és nyomozd ki, ki az, aki kimaradt a bemutatkozásból! Aki ügyes, részt vehet a sorsoláson, ahol a Libri Kiadó által felajánlott sikerkönyv 3 példányának egyikét nyerhetitek meg!

Kezdődjék a játék!


James Frey - Endgame - Toborzás

Oldalak száma: 526 oldal
Borító: puhatáblás, ragasztókötött
Súly: 480 gr
ISBN: 9789633104125
Kiadás éve: 2014
Fordította

Fülszöveg:
Tizenkét fiatal játékos. Ősi nemzetségek leszármazottai.
Évezredekkel ezelőtt választották ki őket.
Életük minden egyes napján erre a megmérettetésre készültek.
Erősek, kegyetlenek, szépek, kedvesek, hűségesek, okosak, lusták és gyávák. Olyanok, mint mi. Jók és rosszak.
Ők a Föld örökösei, és rájuk vár a feladat, hogy megoldják a rejtélyt, különben mind elbukunk.
A végjátékban egy szabály létezik: hogy nincs szabály.

OLVASD EL A KÖNYVET.
KÖVESD A NYOMOKAT
OLDD MEG A REJTÉLYT.
A VÉGJÁTÉK ELKEZDŐDÖTT.

Amit a kezedben tartasz, az nem csak egy könyv. Te magad vagy a játékosa, és ha jól teszed a dolgod, akár a győztese is lehetsz. A sorsunk a te kezedben van.

James Frey sikerkönyve több mint negyven országban jelenik meg egy időben, nagyszabású multiplatform játék társul mellé, és filmváltozat is készül belőle!

A könyvről:
A világ végének eljövetelét már sokan, sokféleképpen megjövendölték. 
Legalább ugyanennyien adtak különféle magyarázatot arra vonatkozóan, hogy vajon hogyan keletkeztek azok az építmények a Földön, amelyek keletkezéséről senki semmi biztosat nem tud: a piramisok, Stonehenge, Machu Picchu vagy mondjuk a Cseréphadsereg.
Ám eddig még soha, egyetlen egyszer sem találkoztam olyan elképzeléssel, mely a két dolgot összekötötte és ugyanarra a "forrásra" vezette volna vissza.

Nos, James Frey megtette! Endgame című sikersorozatában, melynek ezúttal első részét, a Toborzást vehetjük kezünkbe, pontos magyarázatot ad mindkét felmerülő nagy kérdésre -méghozzá ugyanazt a magyarázatot!


A Végjátékról mindig is tudtak az emberek. Évszázadok óta készülnek rá. Legalábbis azok a családok, amelyek a kiválasztott vérvonalakhoz tartoznak: a Játékosok családjai. Keményen edzenek, tanulnak, életük minden egyes pillanatában arra készülnek, hogy megmérkőzhessenek egymással. S amikor valóban eljön az idő, és a világon 12 helyen - a 12 játékos lakhelyén - pusztító meteor jelzi a Végjáték kezdetét, mindannyian útra kelnek, hogy részt vehessenek a Toborzáson. Azért, hogy megmenthessék a családjukat, hogy megmenthessék a Földet. 
A Végjáték azonban nem gyerekjáték - még ha gyerekek is játsszák. A feladat nehéz, harcot, vérontást és nehezen megfejtendő rejtvényeket jelent. S bár születnek szövetségek, talán még barátságok is - itt igazából mindenki csak önmagában bízhat.

Nos, így röviden összefoglalva mit is modhatnék a könyvről? James Frey valami hihetetlenül fenomenálisat alkotott! Merészet, eredetit, monumentálisat! Olyan posztapokaliptikus művet, mely egyszerre izgalmas, titokzatos, példamutató és elrettentő, tanító és figyelmeztető! Imádtam minden sorát!

Pedig a könyv nem egy lányregény! Nemcsak a témáját tekintve, de karaktereiben, leírásaiban és stílusában is igen kemény, mondhatni kegyetlen. Nem kíméli sem az olvasót, sem a szereplőit, a történet szinte saját életre kel, s elsodor mindent és mindenkit, aki az útjába áll. Ez persze a legtöbb esetben igen meglepő és váratlan fordulatokat eredményez, soha, egy röpke oldal erejéig sem tudhatjuk, hogy kivel mi fog vajon történni, életben marad-e, szövetségre lép-e, vagy esetleg talál egy újabb nyomot, ami közelebb vihet minket a megoldáshoz...

Maga a történet több szálon fut, időben és térben is ugrálunk a szereplők között - éppenahogy a történet megkívánja. Ez alapján gondolhatnánk azt, hogy minden szereplő egyenlő súllyal szerepel Frey listáján, és nincs kifejezett főhősünk vagy főhősnőnk a történet során - ám ez nem kifejezetten lenne igaz. Van ugyanis egy párosunk, aki a többieknél kicsit többet szerepel, s így egyértelműen ők válnak a játék központi alakjaivá - talán nem is véletlenül.

Nehéz beszélni úgy a könyv cselekményéről, hogy bármit is elárulnánk magáról a játékról, vagy annak lefolyásáról. Mindenesetre egészen másként kell elképzelni a Végjátékot, mint azt eredetileg gondolnánk: nem gladiátorjáték, nem kifejezetten test test elleni küzdelem - bár kétségtelenül vannak véres és kegyetlen összecsapások és akciójelenetek -, sokkal inkább egy nagy rejtvény, melyben kódokat, verseket, jelentőséggel bíró képsorokat kell megfejteniük és kirakniuk a játékosoknak. Van, aki egyedül próbálkozik meg ezzel, van, aki társakat keres magának, bízva a szövetség ideiglenes sikerében. Ez persze rettentő izgalmas és érdekfeszítő helyzeteket, megrázó és megdöbbentő jeleneteket eredményez - miközben mi magunk is próbálunk minél közelebb kerülni a megoldáshoz, rájönni az elrejtett "titok" nyitjára!


S miközben nagy erőkkel nyomozunk és találgatunk, végigjárjuk a szereplőkkel a világ számos városát és országát, megismerünk idegen kultúrákat, felfedezzük a világ legfontosabb titokzatos csodáját, régészkedünk, történelmet tanulunk - tökéletesen észrevétlenül és célzott didaktikus szándék nélkül.

A könyv stílusa egészen rendkívüli, mintha egy videojáték és egy film keverékéről olvasnánk. Leírásai képszerűek, vizuálisak, akciójelenetei pergők, izgalmasak. Nyelvezete mindig az adott karakter jelleméhez és szokásrendszeréhez alkalmazkodik, gördülékenyen és könnyen olvasható.


Karakterei példaértékűen kidolgozottak, mindannyian különálló, valódi egyéniségek, mintha igazi, létező, élő emberek lennének! Imádtam Csijokó éles eszét, logikáját, a japán animékből kölcsönzött vonásait. Bajcsakán kegyetlen harciassága, vérszomjassága visszataszító, de megformálása, jellemének kidolgozása nagyszerűen kivitelezett! Jago férfias ereje, határozottsága, An Liu zavarodott elméje, Sari lelki békéje és nyugalma mind-mind magával ragadó és szeretnivaló - függetlenül attól, hogy megkedveltük-e az adott karaktert vagy sem.

Összességében véve a könyv hatalmas kedvenc lett! Hangulata, stílusa magával ragadott, a történet elsodort, ötletessége elkápráztatott. Nemcsak olvasás közben, de jóval utána is az elrejtett jelek után nyomoztam, kutattam a titokzatos helyeket, kerestem az összefüggéseket!

James Frey - csak gratulálni tudok!


Sarah Alopay

Születési hely - Nebraska, USA
Neme - nő
Kora a játék kezdetekor - 17,98 éves
Vérvonala: cahokiai - 233. vonal

Jellemzői:
Sarah látszólag egy tipikus amerikai tinilány életét éli: jól tanul, jól sportol, az iskola élvonalához tartozik, és kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatban él szerelmével, Christopherrel. 

A jól kitalált álca mögött azonban idejének nagy részét a kiképzéssel tölti. Sarah ugyanis nem Játékosnak született. Csupán azért vált azzá, mert bátyja a felkészülése során az egyik szemére megvakult, így át kellett vennie a szerepét, és beszállnia a játékba. Sosem gondolta volna, hogy végül tényleg eljön a pillanat, amikor megkezdődik...

Sarah őszinte, érző lélek, akit nagyon megvisel szerettei elvesztése, de minden önfegyelmét összeszedve megpróbál túl lenni ezen, és teljes erőbedobással a Játékra koncentrálni. Ereje kiváló, bár messze elmarad a fiú játékosok nagyságától, azonban olyan különleges képességekkel rendelkezik, amivel mások talán nem. 
Ezen felül okos, a logikája nagyszerű, kedvességével és emberségességével talán ki is lóg a többi játékos kegyetlen harciassága közül.
A játékban olyan nagyszerű partnere és társa akad, akire talán soha nem is gondolt volna.


Nyereményjáték

A Végjátéknak 12 játékosa van. Ősi nemzetségek leszármazottjai, akiket már születésük előtt erre a sorsra szántak. Minden egyes napjuk arról szól, hogy felkészüljenek a megmérettetésre, a Végjátékra. Vannak köztük fiúk, vannak lányok, fiatalabbak és idősebbek. Mindannyian kemények, harciasak, kegyetlenek - igazi Játékosok. 

Te vajon kinek szurkolsz? 

A könyv turnéjának 8 állomásán bemutatunk nektek egy-egy játékost, vagyis összesen nyolcat. Négyen azonban kimaradnak az ismertetésből. A feladatotok annyi, hogy kitaláljátok, melyik 4 játékos, melyik 4 vérvonal nem került bemutatásra általunk, és beírjátok őket a rafflecopter doboz megfelelő kérdéséhez. 

A helyesen válaszolók közül kisorsoljuk a Libri Kiadó által felajánlott 3 könyvpéldány egyikét!

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! Amennyiben a nyertes 72 órán belül nem válaszol a sorsolás után kiküldött értesítő emailre, úgy új nyertest sorsolunk!

a Rafflecopter giveaway
Részt vevő blogok:


01/15 Roni Olvas
01/18. Függővég
01/21. Zakkant Olvas 
















0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates