2013. november 27., szerda

Jus Accardo: Touch - Érintés (blogturné)


A hétköznapok nagy rohanásában meg szoktál állni, hogy egy pillanatra rácsodálkozz a világra? A körülötted lévő tárgyakra és emberekre? Gondolkoztál már azon, hogy milyen jelentősége lehet egy érintésnek? Hagyd, hogy Kale és Deznee rávezessen ennek fontosságára Jus Accardo: Touch - Érintés című könyvében, amely várhatóan november 30-án jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából.
A Blogturné csapata november 21. és 30. között elkalauzol titeket egy olyan világba, ahol már semmi sem lehetetlen, mégis az emberi érzelmek mindennél többet érnek. Sok extra és a megszokottól eltérően egy másfajta, különleges játék is vár rátok, a nyeremények pedig lélegzetelállítók egy leendő rajongó számára!

Jus Accardo: Touch - Érintés

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT. 
Borító: Keménytáblás vagy puhatáblás
ISBN: 9789633730881
Megjelenés: 2013. 

Fülszöveg:
Mikor egy idegen fiú száguld le a patak melletti töltésen, és épp a lába előtt ér földet, a tizenhét éves adrenalinfüggő Deznee Cross úgy dönt, kihasználja a lehetőséget, hogy felbosszantsa apját, ezért hazaviszi a titokzatos, jóképű, jégkék szemű srácot. De valami nem stimmel Kale-lel. Dez cipőjét hordja a zuhany alatt, lenyűgözik az olyan tárgyak, mint egy DVD, vagy egy váza, és mintha attól tartana, hogy a lány egy érintésétől elporladna. De egyszer csak megjelenik Dez apja, fegyverrel a kezében, és jóval többet tud Kale-ről, mint kellene. Dez rájön, hogy sokkal több van a fiúban – és az apja „ügyvédi irodája" is más – mint az elsőre látszott. Kale a Denazen részvénytársaság rabja volt – egy szervezeté, amely összegyűjtötte a „különleges" gyerekeket, akiket csak a Hatosnak neveznek, hogy fegyverként használja őket, egy egész életen át. Á, igen, és az érintése? Az halálos. Dez és Kale mindenre elszántan csatlakozik a Hatoshoz, hogy legyőzzék a Denazent, mielőtt azok kapják el őket és Dez apja rájön a legnagyobb titokra. A titokra, melyet Dez egész életében meg akart óvni. A titokra, melyért Kale ölne, hogy megóvja.

A könyvről:
Érintés...milyen hétköznapi dolog, mindennapi tevékenységünk velejárója, egy piciny kis mozdulat akár. Mégis, belegondoltatok már abba, hogy mennyi mindent jelenthet, hogy mennyi mindent kifejezhetünk vele? Hiszen minden érintés nyomot hagy maga után, meggyógyíthatja a testet, felmelegítheti a lelket. Kifejezhetünk vele bátorítást, vigaszt, együttérzést, támogatást, szeretetet vagy akár az ellentétét: gyűlöletet, haragot, félelmet... 

Ugyanakkor igaz az is, hogy nemcsak a testünkkel érintkezhetünk. Egyes dolgok, egyes emberek éppen a lelkünket érintik meg, és ez a belső érintés örökké belénk is ég, a részünkké válik és ott lakik bennünk hosszú ideig. Mert ebben az érintésben erő lakozik, érzések egész hada, energia, amely megerősít vagy éppen teljesen összetör.

Kale azonban egészen különleges képességekkel bír: ő semmiképpen nem érintkezik az emberekkel. Bőrének érintése halálos, minden élőlény elpusztul tőle, a lelkét pedig csak igen kevesen ismerik ahhoz, hogy bárkit is megérinthessen, hiszen a Denazen vállalat emberei egész kicsi korától fogva fogságban tartják. Éppen emiatt a különleges képessége miatt - irányítják, használják, fegyverként tartják a kezükben. 
Rave party
Csakis egy véletlennek köszönhető, hogy a Denazentől elszökve éppen Deznee-be botlik bele - szinte szó szerint -, a Denazen vállalat egyik fejesének lázadó lányába, aki apja ellen felkelve Kale segítségére siet. Menekülni kényszerülnek, régi, mélyen eltemetett titkokra bukkannak, és elhatározzák, kiszabadítják a többi Hatost, vagyis természetfeletti képességgel rendelkező rabot is a Denazen fogságából. S hogy közben rájönnek, hogy Kale "mérge" egyedül Dez-re nincs hatással? Hogy közben Kale-nek meg kell tanulnia, hogy mi micsoda a világban? Hogy közben rájönnek, nemcsak a testük, hanem a lelkük is megérintette egymást? Mindez már csak mellékes... Mert a hajsza közben folytatódik.

Régen olvastam ennyire lendületes, gyors tempójú írást, mely szinte lüktet az energiától. Accardo írásmódja friss, életerős, lüktető, az a fajta cselekményvezetés, amikor szinte levegőt sem kap az olvasó az események és érzelmek sodrában, és képtelen letenni a könyvet akár csak egy pillanatra is.


Kale
Az alapötlet a Hatosokról ugyan nem újkeletű, régen, régóta beszélnek már bizonyos "Hősökről", akik különböző képességekkel rendelkeznek és talán eleinte féltem is picit, hogy a regény elsodródik egyfajta átlagos szuperhősös történetbe. Ám Jus Accardo hamar rácáfolt erre! A kiinduló koncepciót képes volt egyedivé és végtelenül élvezetessé tenni, stílussal, hangulattal, energiával töltötte azt meg, és a végeredmény egy egészen egyedülálló, akciókkal bővelkedő ifjúsági regény lett.

A gazdag, élénk leírások, a szarkasztikus, humoros párbeszédek, Dez és Kale ébredező, ártatlan szerelme, a fiú beilleszkedése a világba, melyet soha sem ismert - szívbemarkoló, megindító élményeket nyújtanak. 

A romantika finom, édes, mégis meglehetősen érzéki, hiszen Kale most fedezi fel az érintés varázsát, most gyűjt tapasztalatokat - rácsodálkozva minden testi kapcsolat miértjére és csodájára. 

A fiú ismerkedése a világ apró dolgaival és részleteivel lenyűgöző és humoros módon tárul elénk, számomra egy kicsit Mauglit juttatja eszembe, ahogy az emberlány lassan, fokozatosan tárja fel előtte a világ gazdagságát és csodáját. Csakhogy őket közben nem zavarja meg egy volt barát - itt Alex -, aki még mindig a lányra utazik, sem egy őrült, veszélyes menekülés azok elől, akik Kale -s talán Dez - halálát is akarják.



A könyv végi összecsapás természetesen elmaradhatatlan, sodró, pergő részeket vonva magával, meglepetéseket, váratlan fordulatokat tartogatva számunkra. S bár a könyv végén egyértelmű, hogy a történet nem ért még véget és folytatódni fog - szerencsére! -, még sincs idegtépő függővég, amely szétcibálná az idegeinket.

Egyedülálló, zseniális könyv, amely kiemelkedik a tipikus YA történetek sorából, megmozgatja minden érzékünket, megnevettet, megríkat, feldühít, megnyugtat, megtölt élettel és energiával. Tökéletes karácsonyi ajándék lehet fiúknak, lányoknak egyaránt - ráadásul a soron következő szülinapi/névnapi ajándékon sem kell majd gondolkodnunk - garantáltan a folytatásokat szeretnék majd!

Karakterek:
Szeretem Jus Accardo-ban, hogy a történet lendülete és sodrása, valamint az írásmód fiatalos kidolgozása mellett kellő figyelmet fordított a karakterek megfelelő megformálására is.
Dez - bár tipikus lázadó tininek tűnik - szilárd és kétségbevonhatatlan erkölcsökkel rendelkezik, igazságérzete, eltökéltsége felülmúlhatatlan. Néha ugyan túl vadnak, túl féktelennek tűnt számomra, ám az álarc, a maszk lehullása után megmutatkozó belsője, vívódásai, gyengédsége és szeretete Kale iránt igazán szerethető karakterré tette, igazi erős, kitartó hősnővé.

A Kale testi ereje és lelki sérülései közötti ellentét hihetetlen precizitással és éleslátással bírva csodálatosan megindító és elragadó karakterré teszi a fiút, hiszen mindamellett, hogy tudjuk: élete árán is megvédené Dezt, és ereje biztonságot nyújt, úgy érezzük, hogy nekünk, magunknak is védelmünkbe kell vennünk, dédelgetni, pátyolgatni, megadni neki mindazt, ami sanyarú sorsa közben nélkülöznie kellett. Ráadásul dialógjai humorosak, édesek, bájosan őszinték és gyermekiek. Kell-e ennél több, hogy beleszeressünk???

Alex és Dax alakja tökéletes támogatói és kiegészítői a két főszereplőnk által képviselt személyiségnek, Dez apja pedig nagyszerűen tetszeleg a főgonosz szerepében - mégsem tudom egészen, hogy mit gondoljak róla. Talán azért, mert - csakúgy mint Dez - kicsit bízom benne, hogy nemhiába szülő, nemhiába apa, és szorult belé némi szeretet...Nos, a következő részekből kiderül...

Borító:
A borító hátterében meghúzódó erdő, a Kale-t megformázó fiú alakja, tekintetének eltökéltsége mind-mind tökéletesen jelzi a történet hangulatát, a cselekmény jellegét, milyenségét. Tipikusan az a borító, ami ránk kiabál a boltban: ezt vedd meg, ez neked való lesz! Imádom!


Ismerd meg Kale-t!
avagy Kale-lel beszélgettem 

Nagyon izgatott vagyok, mert fontos vendéget várok mára. Egy fiút. Méghozzá nem is akármilyet... Kale-t...

Óvatosan lép be a szobába, nyugtalannak tűnik.

- Szia Kale! Örülök, hogy eljöttél! Gyere, ülj le ide mellém!
Kale láthatóan zavarban van, továbbra is álldogál, a tekintete körbejár, aztán megállapodik a távolabbi fotelen:
- Inkább ide ...tudod, nehogy véletlenül hozzád érjek... - Ó, a francba!
- Hát persze! Majdnem el is felejtettem. Hiszen Neked van egy különös képességed, nem igaz?
- Igen. Akihez vagy amihez hozzáérek, az megszűnik létezni. Az érintésem öl. - lesüti a szemét, a pólójával babrál...
-  Ezek szerint soha, senki nem is érintett meg Téged?
- De igen. Csakhogy ők már halottak.
- Illetve van egy kivétel...
Feltekint, arca kisimul, felderül, szemeiben különös ragyogás.
- Igen. - mosolyog. - Dez ... -úgy ejti ki a nevet, hogy azt kívánom, bárcsak az enyémet ejtené ki így...
- Milyen érzés volt, mikor először meg tudtál érinteni egy embert, amikor először megérintetted Dezt - következmények nélkül?
- Hát, ezt nehéz elmondani. Meleg, sima, borzongató. Tudod, olyan különös... Remegést éreztem a hasamban...
- És ha jól tudom, azóta sem nagyon bírod elengedni Őt...
- Nem, nem engedem el. Most már én fogom a kezét. És nem akarom, hogy bármikor is más fogja. Most már tudom, mit jelent ez.
- Mármint arra gondolsz, hogy egy pár vagytok, igaz?
- Igen. Fogjuk egymás kezét.
- Kale, meséld el, mi volt a legjobb dolog, amit Dezzel átéltél? Mi a legjobb emléked vele kapcsolatban?
Kale arcán óriási, csibészes mosoly, a szeme fényesen csillan...
- Háááát...amikor Deznél aludtam és levettük a pólóinkat. - fülig pirulok, a torkomat köszörülöm. Kale mosolyog - Csináltunk még mást is, de erről többet nem mondhatok. Dez a lelkemre kötötte, hogy ne beszéljek ilyesmikről. Mert az szerinte illetlen. Az emberek sok mindenről nem beszélnek...
- Igen, vannak bizonyos magánügyek, amikről nem beszélünk másoknak..

- Ó, nemcsak magánügyekre gondolok. Azt sem szabad elmondani, ha valakinek fura szagú a haja, vagy ha fiú létére kisminkeli az arcát...Furcsa igaz? Ha nem beszélhetünk róla, akkor meg minek csinálja?
- Na igen. Biztosan furcsa lehet ez Neked...Máskülönben hogy megy a beilleszkedés ?
- Egész jól. Sok mindent kipróbáltam már, amit eddig nem csináltam, és sok helyen jártam. Tudtad, hogy a moziban ha felveszel egy szemüveget, olyan, mintha belemennél a filmbe? - a szeme olyan lelkesen csillog, hogy akár még a Godzillát is megnézném vele 3D-ben...
- Igen, láttam már ilyet. Szóval voltál már moziban. Ettél popcornt is?
- Hát, igen, vettünk egyet Dezzel... de nem igazán szeretem. Teljesen sós, és folyton belemegy a fogam közé a héja. Olyan fullasztó érzés...
- Igen, ismerős :) Mondd csak, akkor mi a kedvenc ételed?
- Hm...nagyon szeretem a  sajtrudacskákat azzal a fehér szósszal, és a mentás fagyit csokidarabkákkal - Deznek is ez a kedvence. Nagyon hűvös és vibráló érzés. És a csokidarabkák szétpattannak a fogaid között...
- Kale, mi a célod most, hogy kiszabadultál a Denazentől? Mit fogsz most csinálni?
- Kipróbálok mindent, amit eddig nem csináltam. Vitorlázni akarok, a tengerben fürdeni, ezer naplementét megnézni, autót vezetni, és csókolózni Dezzel...Sokat... - mosolyog
- Kale, úgy legyen! Köszönöm, hogy beszélgettél velem itt a blogomon.
- Blog...?
- Igen, tudod, ahol beszélhetek a könyvekről  és a szereplőikről az embereknek. Mint Rólad..
- Ó. Értem. Beszélsz majd az X-menről is? Őt nagyon szeretem...


Játssz Velünk az ajándékokért!!!

Ezúttal egy nagyon különleges játékot találtunk ki Nektek! Feladatotok a következő:

1. Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat!
2. Minden blogon válaszoljátok meg az írónővel vagy a könyvvel kapcsolatos kérdésünket, amelyre mindig EGY SZÓ lesz a helyes megfejtés. A megfejtés ELSŐ BETŰIT gyűjtsétek össze 10 napon keresztül és írjátok bele az így kapott könyvcímet a rafflecopter megfelelő rublikájába. 
Kicsit azért nehezítettünk a játékon, mert nem soroljuk fel előre, hogy a melyik blogon találjátok a kérdéseket. Az aktuális blogokon minden esetben találtok majd egy rövid versikét, ami segít abban, hogy a melyik blogon találjátok a következő kérdést. 

Az én kérdésem:
Mi a neve annak a szervezetnek, ahol fogva tartották Kale-t?
(Ne feledjétek! A  kérdésre adott megfejtés első betűjét kell figyelembe vennetek!)

A következő kérdés ezen a blogon található:
“Bejegyzéseinek se vége, se hossza,
ezzel az olvasóit lázba hozza,
mert amit kétség kívül szeret, ha a befejezések függenek…”

Megnyerhető ajándékok:

1. díj:  Touch rajongói csomag (könyv, kitűző, kulcstartó, könyvjelző, hűtőmágnes, poszter) 
2. díj:  Touch olvasói csomag (könyv, könyvjelző, hűtőmágnes, kulcstartó) 
3. díj:  Touch kis csomag (könyv, könyvjelző, hűtőmágnes) 
4-5 díj: Touch könyvjelző és hűtőmágnes
6-10 díj: Touch könyvjelző

FIGYELEM! Rajtunk kívül álló technikai okok miatt, az elmúlt napokban nem mindenkinek működött megfelelően a rafflecopter. Erre sajnos csak egyetlen megoldást találtunk, ha új dobozt csinálunk. Ezért kérünk mindenkit, aki játszott korábban, hogy töltse ki újra az összes eddigi mezőt!
Köszönjük és elnézést a kellemetlenségért, reméljük nem lesz több ilyen. 

a Rafflecopter giveaway


Megtetszett a könyv? Rendeld elő kedvezményesen!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates